Exista nasteri ideale? Da exista insa in general, multe gravidute sunt terorizate de frica si anxietate, legate de momentul concret al nasterii. Cum va fi? Va fi totul in regula? Ar putea aparea complicatii? Voi rezista? Oare va trece cu bine? Iata 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in timpul nasterii. Succes <3
Frica de nastere este absolut normala insa trebuie invinsa
Una din fricile majore ale unui femei insarcinate, este frica de nastere.
In general, multe din ele sunt terorizate de frica si anxietate, legate de momentul concret al nasterii. CUm va fi? Va fi totul in regula? Ar putea aparea complicatii? Voi rezista? Oare va trece cu bine?
Aceasta ingrijorare este alimentata de povestile colegelor, membrilor familiei, si chiar de medicii in care ele au incredere. Tocmai de aceea este foarte important ca toate fricile sa fie discutate cu alte mamici. Ajuta mult.
7 sfaturi pentru o nastere calma si frumoasa
De fapt, orice graviduta inteligenta vrea sa stie tot ce se poate despre intregul proces, de la spitalizare, despre cum sa se asigure ca medicul sau moasa nu vor face nimic impotriva vointei lor. Din fericire, aceste intrebari au si raspunsuri care le vor linisti si relaxa.
1. Adrenalina provoaca stres si anxietate
Cand femeile insarcinate sunt defensive, fie din punct de vedere al energiei, fie si fizic, impotriva unor practici de nastere, cum ar fi cea epidurala, monitorizarea fetala, ele isi provoaca anxietate, stres si teama.
In timpul travaliului, aceste emotii provoca o eliberare de adrenalina care face ca sangele sa treaca de la uter, la inima, creier si muschi. Desigur, femeile au motive reale de a fi defensive cu privire la procesul de nastere. Rata natalitatii prin cezariana este foarte mare, si povestile despre leziunile provocate de nastere la mama sau bebelus sunt mult prea agresive.
Cu toate acestea, atunci cand mamele nu sunt in masura sa depaseasca frica sau anxietatea, se suprima eliberarea de oxitocina. Oxitocina este combustibilul necesar contractiilor uterine si dilatarii colului uterin, iar nivelurile scazute pot afecta travaliul, copilul (prin scaderea fluxului de sange oxigenat) si totodata pot creste perceptia durerii prin tensiunea musculara.
Pentru a elibera orice defensiva cunoscuta sau subconstienta, este important sa stabiliti temele majore pe care le aveti.
Este important sa discutati cu medicul dvs. fiecare ingrijorare. Daca aveti mai multe, pastrati cate una pentru fiecare vizita, ca sa aveti timp sa discutati toate optiunile. Pentru mai toate, se poate crea un plan pentru a reduce riscurile si astfel, increderea ia locul spaimei.
2. Increderea ca ai facut cea mai buna alegere
Trebuie sa aveti incredere ca ati facut o buna alegere a unui partener / medic / mod de nastere si locul unde veti naste. Daca aveti dubii, aveti incredere ca stiti sa alegeti ce este cel mai bine pentru dvs. in acest moment si ca stiti deja raspunsul la necesitatile dvs.. Nu mai judecati raspunsurile si sentimentele, incredeti-va in instincte. Nu intrebati „Daca ai fi tu, ce ai face?”, cu referire la orice alegeri pe care trebuie sa le faceti cu privire la nastere si maternitate. Nu conteaza ce ar face oricine altcineva, deoarece nu acea persoana trebuie sa traiasca cu rezultatul alegerii. Aveti incredere in dvs. ca veti lua intotdeauna cele mai bune decizii in ceea ce priveste nasterea si cresterea copilului.
3. Cedeaza luptei si ai incredere in corpul tau
In contextul discutiilor despre maternitate, vom folosi termenul „a ceda” de mai multe ori. Cedati acestui proces. Cedati corpul dvs.. Cedati si opriti lupta.
Cedarea se realizeaza pe incredere, renuntand la orice nevoie pentru ca lucrurile sa fie intr-un anumit fel: nevoia ca locul in care veti naste sa arate sau sa miroase intr-un anumit fel, sau sa auziti un anumit cantec. Cedati la dorinta de a decide totul in ceea ce priveste nasterea, fie ca o doriti intr-un bazin, in genunchi, epidurala, fara epidurala, cu sau fara medicul favorit, vaginala sau cezariana. Nu aveti de unde sa stiti cum va fi necesar sa nasteti. Renuntati la necesitatea de a controla totul si aveti incredere ca corpul dvs.. va naste copilul in cel mai sigur mod cu putiinta.
4. Nu judeca pe altii
De multe ori, este greu de inteles care este rostul scutecelor si tricourilor care proclama „VBAC Baby” (nasterea vaginala dupa cezariana), „100% alaptati,” „Nu vreau epidurala”.”Nastere acasa” sau alte nazbatii de acest gen.
Acest tip de lauda a propriilor decizii judeca implicit alegerile altora. Este important pentru toate femeile insarcinate sa nu judece pe altii, si sa acorde importanta varietatilor modurilor in care un copil poate fi conceput, nascut, hranit si crescut. Eliberarea de judecata va va face mai putin defensiva si va va permite sa vedeti lumea prin lentilele fericirii. Incercati sa repetati aceasta afirmatie: „Sunt perfecta. Corpul meu este perfect. Nastere copilul meu este perfecta.”
5. Conecteaza-te cu tine insine
Sa aveti o grija imensa fata de dvs. este esential, acum ca purtati un copil, il veti naste si veti hrani o alta viata. Gasiti timp pentru a medita in fiecare zi, practicati o mantra personala, cum ar fi: Eu sunt linistita. Voi avea o nastere linistita. Copilul meu va fi linistit, iar alaptarea va fi pasnica”. Repetati-va mantra cu incredere in fiecare zi, si va va ajuta la crearea experientelor pasnice.
6. Alapteaza cat mai repede bebelusul
Alaptarea este procesul de a hrani copilul odata separat de placenta. Alaptarea este hrana pentru suflet, atat pentru dvs. cat si pentru copil. Spatiul dintre sani este habitatul natural al copilului. Bataile inimii, caldura la atingerea pielii, eliberarea hormonului iubirii, oxitocina, si a celui matern, prolactina, toate se adauga la experienta de a fi parinte. Atunci cand exista obstacole care impiedica alaptarea, cereti ajutor pentru a va asigura ca pe langa hranirea copilului, creati de asemenea un mediu lipsit de stres.
7. Multumeste universului pentru tot si fii recunoscatoare
Numararea binecuvantarilor este primul pas spre obtinerea mai multor binecuvantari. Recunoasteti toate lucrurile minunate pe care ati fost capabila sa le realizati pana in acest moment. Multumiti pentru sarcina dvs., pentru copilul dvs., pentru bataile inimii lui, pentru puterea si indurarea cerute de nastere si pentru experienta nasterii pe care v-ati dorit-o. Laudati universul pentru ca v-a daruit tot ce a fost necesar pentru a crea o nastere linistita.