Coşul tău este gol!

YOUR  MATERNITY  MALL

Guest Posts

Păreri personale despre moda pentru gravide, sarcină, alăptare, experiențele noastre de mămici. Daca ai ceva de spus, te asteptăm să comentezi sau chiar să publici un articol, în măsura în care considerăm că exprimă puncte de vedere interesante (indiferent de subiect și păreri) și un limbaj decent. 

 

Publicat de în Guest Posts pe July 17, 2014 .

Perioada de maxima fertilitate a femeilor este între 20 si 25 de ani, apoi sansele de a concepe in mod natural scad, iar dupa varsta de 35 de ani fertilitatea femeii scade in mod vertiginos.

Printre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine se numara:
· Dereglarile hormonale
· Endometrioza
· Defecte anatomice ale organelor de reproducere
· Fibromul uterin

Una dintre cele mai comune cauze de infertilitate feminina o reprezinta anomaliile hormonale, care au ca rezultat perturbarea cursul ovulatiei. Aceasta cauza se aplica la aproximativ 30% din cazurile de infertilitate de sex feminin. Tulburarile de ovulatie includ incapacitatea foliculului ovarian de a se rupe si de a elibera ovulul sau eliberarea anormala a unui ovul din folicul în timpul ovulatiei.
Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este cea mai frecventa tulburare hormonala in randul femeilor de varsta fertila. Cauza acesteia este un exces de hormoni masculini (androgeni) în corpul femeii. Sub...

Publicat de în Produse, Guest Posts pe December 19, 2013 .

A nascut prietena mea cea mai buna si ar trebui sa-i fac cadou. In afara de felicitarile de rigoare si un buchet superb de flori ce i-ar prinde cel mai bine? Iata cateva idei adunate dupa cateva experiente cu prietene ce au trecut pe la maternitate si care sigur vor prinde foarte bine

MANCARE

Niciodata nu veti da gres daca veti merge la o lauza cu mancare gatita. Chiar daca pare banal si lipsit de sens, aflati ca va fi unul dintre cele mai apreciate daruri. Si ca sa fie foarte usor si pentru ea, mergeti cu ceva ce se poate tine pentru cateva zile la frigider si se poate incalzi usor la microunde, ideal intr-un recipient pe care sa nu trebuiesca sa vi-l inapoieze, pentru ca nu o sa  o poata face prea curand. Daca sunteti un dezastru in bucatarie si nu puteti sa-i gatiti nici macar un orez, atunci puteti sa-i luati un abonament la o firma de catering pentru o luna de zile. Va fi la fel de tare apreciat.

SCUTEC

Daca parintii folosesc scutece de unica folosinta pentru noul...

Publicat de în Produse, Guest Posts pe November 22, 2013 .

 Perineul “Muschiul Feminitatii”

Pentru multe dintre femei, perineul sau “muschiul feminitatii”  este asociat cu momentul nasterii si cu ceea ce se poate intampla cu el la o nastere naturala. Da, este unul dintre primele momente din viata cand femeia ”constientizeaza “ existenta perineului. 

Rolul perineului in viata intima a unei femei este foarte important, de el fiind strans legata atat sanatatea urogenitala, cat si relatia intima de cuplu.

Perineul poate fi afectat de sarcina prin schimbarile pe care le sufera datorita modificarilor hormonale din aceastra perioada. De aceea,  un program de tonifiere in sacina poate asigura intr-un procent f mare o nastere cu perineul intact. Retonifierea lui dupa nastere este deasemena foarte importanta, pentru ca ea pune bazele unei sanatati urogenitale pe termen lung ( vezi incontinenta urinara, ptoza organelor genitale), ca si a unei vieti intime fara probleme.

Perineul mai poate fi afectat  si de schimbarile...

Publicat de în welcome, Guest Posts pe August 14, 2013 .

GUEST POST*

Prima imagine care iti vine in minte este cea a mamei epuizate, cu un zambet care ii lumineaza fata privind la ceea ce reprezinta deja cea mai frumoasa realizare din viata ei. Apoi iti imaginezi cum de-abia asteapta sa-si tina in brate pruncul, sa-l dezmierde si sa-l duca repede acasa pentru a se bucura de momentele pe care le-a vizualizat de sute de ori in ultimele luni. Doar ca aceste secvente sunt, in zilele noastre, parca desprinse din filme, pentru ca din ce in ce mai multe femei se afla, de fapt, dupa nastere in convalescenta. Mai exact, se refac dupa operatia de cezariana.

S-ar zice ca nasterea prin cezariana reprezinta cel mai recent standard in domeniu, cea mai avansata si sigura modalitate de a naste, fara riscuri si fara dureri. Asta privind amploarea pe care a luat-o aceasta metoda. Ar fi excelent, daca ar fi si adevarat. Te-ai gandit serios la motivele pentru care alegi cezariana? In afara de lipsa travaliului (care nu reprezinta, e adevarat, o...